Voňavý chléb z Hoslovic

28.04.2016 | 13:28
Voňavý chléb z Hoslovic

Chléb je základní potravinou. Může být delikátní nebo také jen hmotou, na kterou si dáme teprve něco dobrého. Ten dobrý, český a zdravý chléb je však jen jeden. Vyrábí se ze žitné mouky, kvásku, vody a peče se v dobře vytopené peci bukovým dřívím. Práce s chlebem nesmí být kvapná a k těstu se musíte chovat s patřičnou úctou. Upečené dílo se potírá vodou, aby si pecny zachovaly lesk a kůrka byla ta pravá. Sbíhají se vám sliny? My, pekaři z hoslovického mlýna, víme, co děláme… Přijeďte ochutnat.

Zvykoslovné akce, při kterých se peče a ochutnáváchleba:
  • ƒƒ8. 5. Vyhánění dobytka na pastvu
  • ƒ18. 6. Domácnost paní mlynářky
  • ƒƒ13. 8. Dožínky
  • 17. 9. Den mlynářů
  • 8. 10. Zlatý posvícení
Aktuální informace na www.muzeum-st.cz

Obrázek č.0 Obrázek č.0



počet zhlédnutí: 2805

tento článek najdete ve vydání: KAM po Česku květen 2016

Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.