Výlovy rybníků

01.10.2010 | 00:00
Výlovy rybníků

Jižní Čechy jsou po staletí neodmyslitelně spjaty s rybáři, rybníky a rybníkářstvím. Tomu se největšího rozmachu dostává v 15. a 16. století, kdy do zakládání rybníků vstupuje významnou měrou šlechtický rod Rožmberků. Během jejich patronace se začíná vytvářet důmyslná soustava, která propojuje rybníky a přivádí vodu z okolních řek. V té době se na scéně objevují také nejslavnější čeští rybníkáři, jako Josef Štěpánek Netolický, Jakub Krčín z Jelčan či Mikuláš Ruthard z Malešova.

Přijeďte do jižních Čech a navštivte třeba výlov Rožmberku, který je svou rozlohou 489 ha největším rybníkem v Čechách. Za vidění a hlavně ocenění jistě stojí i tradiční rybářské řemeslo, které patří k nejstarším vůbec, vzpomeňme svatého Petra, patrona všech rybářů. Pro návštěvníky výlovů je připraven bohatý doprovodný gastronomický a kulturní program s možností nákupu živých ryb.

Termíny výlovů vybraných jihočeských rybníků
(výlovy rybníků začínají vždy v 7.00)

Rybářství Třeboň Hld., a. s.
Ponědražský rybník – Ponědraž 4.–6. 10.
Rybník Rožmberk – Stará Hlína 8.–10. 10.
Rybník Jezero – Sezimovo Ústí 11.–12. 10.
Rybník Velký Tisý – Lomnice n. Lužnicí 12.–15. 10.
Záblatský rybník – Záblatí 18.–21. 10.
Rybník Špačkov – Staňkov 20.–21. 10.
Rybník Spolský velký – Libín 2.–3. 11.
Informace o případných změnách výlovů:
+420 384 701 535;
www.rybarstvi.cz, www.trebonsko.cz

Rybářství Hluboká cz., s. r. o.
Rybník Voblánov – Dívčice 7.–8. 10.
Rybník Blatec – Dívčice 18.–19. 10.
Munický rybník – Hluboká n. Vltavou 27.–30. 10.
Rybník Dehtář – Dehtáře 1.–6. 11.
Informace o případných změnách výlovů:
+420 387 789 411; www.rybarstvihluboka.cz

Blatenská ryba, spol. s r. o.
Rybník Podkostelní Putim – Putim 16. 10.
Rybník Labuť – Myštice 25.–27. 10.
Rybník Milava – Velká Turná 25.–27. 10.
Rybník Topič zadní – Blatná 28. 10.
Informace o případných změnách výlovů:
+420 383 422 511;
www.blatenskaryba.cz

A ještě jeden…
Rybník Podroužek – Netolice 17. 10.
www.netolice.cz

ČESKÝ KAPR 2010
(5. ročník celostátní soutěže – sobota 4 . 12.)
Prestižní finále odborné soutěže profesionálů při přípravě nevšedních pokrmů z nejvýznamnějšího produktu jižních Čech. Letošním zadáním soutěže je „Úprava kapra v regionální kuchyni“. Akce je součástí projektu Czech Tourismu „Ochutnejte Českou republiku“. Soutěž je současně společenskou akcí, na kterou je srdečně zvána široká veřejnost. (www.hotelzvikov.cz)

PETRŮV ZDAR!

 
 

www.jiznicechy.cz


Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0



počet zhlédnutí: 17019

tento článek najdete ve vydání: KAM po Česku říjen 2010

Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.