VELKÉ KARLOVICE - K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace Svatomartinských vín. Tento příjemný gurmánský zážitek nabídne i Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.
„Svatomartinské menu budeme nabízet několik dnů kolem svátku svatého Martina, již od pátku 7. listopadu ve všech třech hotelech našeho resortu. Každý šéfkuchař husí hody pojal po svém, hosté tedy mají opět z čeho vybírat,“ láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.
Spa hotel Lanterna v zážitkové restauraci Vyhlídka tradičně nabídne čtyřchodové menu, kterému dominují jako předkrm lehce opečená Foie Gras a jako hlavní chod pomalu pečené husí stehýnko se dvěma druhy knedlíků a také dvěma druhy zelí – dýňovým se slaninou a červeným s povidly.
Na dýňové zelí letos vsadil také hotel Horal, jenž navíc pečené husí stehno v rámci hlavního chodu okoření servírováním pohankového knedlíku. Neotřelou kombinaci přináší i dezert – švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem.
V hotelu Galik čeká na gurmány klasika v podobě pečené husy s jablečným zelím a špekovým knedlíkem, husí kaldoun a jako dezert mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem.
„V prvních dnech budeme k menu servírovat mladá vína. Ta Svatomartinská otevřeme v souladu s tradicí až 11. listopadu v 11 hodin," dodal Tomáš Blabla.
Gurmáni si výlet za Svatomartinským menu mohou zpříjemnit relaxací ve wellness centrech hotelů Lanterna a Horal. Svatomartinské menu se tak může stát tečkou za relaxačním dnem spojeným s koupáním a saunováním.
Speciální nabídku má Spa hotel Lanterna. Jeho ubytovaní hosté mají menu s výrazným cenovým zvýhodněním za 300 Kč místo obvyklých 650.
Více na www.valachy.cz
Spa hotel Lanterna
Lehce opečená Foie Gras sypaná mořskou solí s hruškovým chutney a toasty
Husí vývar s kořenovou zeleninou, celestýnskými nudlemi, játrové knedlíčky
Pomalu pečené husí stehýnko podlévané silnou šťávou, červené zelí s povidly, dýňové zelí se slaninou, žemlový a bramborový knedlík
Podzimní kaštanový koláč s citrónově tymiánovým sorbetem
Platnost: 7. - 23. 11. 2014
Wellness hotel Horal
Uzené husí prsa na hruškových povidlech a polníčkovém salátu
Pomalu pečené husí stehno na majoránce s dýňovým zelím a pohankovým knedlíkem
Švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem
Platnost: 8. - 16. 11. 2014
Hotel Galik
Polévka husí kaldoun
Svatomartinská pečená husa, jablečné zelí a špekový knedlík
Mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem
Platnost: 8. - 13. 11. 2014
Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.
Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.