PODKRKONOŠÍ regionální produkt ®

01.01.2011 | 19:06
PODKRKONOŠÍ regionální produkt ®

V Podkrkonoší si pochutnáte na sladkém ovoci i hořických trubičkách. Návštěva malebného kraje v podhůří Krkonoš je neodmyslitelně spojena s vůní květů ovocných stromů či s chutí zralého ovoce. Zavítat můžete třeba do ovocných sadů Petra Kareše, jehož jablka, hrušky i švestky získaly značku PODKRKONOŠÍ regionální produkt®.
V tomto malebném kraji nesou regionální značku kromě výše zmíněného ovoce Petra Kareše a jablíček ze sadů Bedřicha Plíška i další produkty. Vyhlášené jsou Pravé hořické trubičky či Dobrovodské kysané zelí. Značku dostaly také preclíky z pekárny Josefa Rýdla, čerstvé syrové mléko z mlékomatů Jaromíra Musila, med z včelí farmy pod Zvičinou, domácí jablečný mošt Martiny Berdychové či tradičním způsobem vařené pivo Tambor. Oceněna byla i práce místních řemeslníků. Se značkou se můžete setkat na kamenických výrobcích z hořického pískovce, který se ručně opracovává v Ostroměři, ale i na hořické keramice z dílny Vladimíra Kulhánka či kovářských výrobcích Stanislava Rygla. Značku získaly i gerbery ze skleníků Tomáše Soukupa.
Na stránkách www.regionalni‑znacky.cz sice najdete všechny potřebné informace o produktech z Podkrkonoší a dalších regionů, ale za ochutnáním místních specialit či objevováním regionálních tradic budete muset vyrazit přímo do jednoho z méně známých, ale o to zajímavějších koutů naší země.


Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0 Obrázek č.0



počet zhlédnutí: 2229

tento článek najdete ve vydání: KAM po Česku leden - únor 2011

Máte zájem
o zásílání novinek?

Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.

Produkt byl úspěšně přidán do košíku
Produkt byl úspěšně odebrán z košíku

Děkujeme za Vaši odpověď,

Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.

Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.

Váš hlas byl započítán. Děkujeme.