Čtvrtý ročník soutěže Český kapr a jeho finále proběhne v Hotelu Zvíkov na Zvíkovském Podhradí 14. listopadu. Nenechte si ujít tuto jedinečnou ukázku domácích kuchařů.
V soutěži vystoupí řada uznávaných kuchařských autorit a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost zúčastnit se řady doprovodných programů. Jak říká ředitel hotelu Zvíkov Ing. Jindřich Žydek, „kapr by se měl stát skutečným pokladem a chloubou jihočeské kuchyně“.
Když už zavítáte do hotelu Zvíkov, ochutnejte také některou z našich vybraných specialit. Například Podzimní menu hotelu Zvíkov:
Tuto sestavu hotel nabízí za 350 Kč pro jednu osobu.
Kančí kýta pečená v zelenině se šípkovou omáčkou
Suroviny: 750 g kančí kýty, 250 g kořenové zeleniny, 100 g tuku, divoké koření, sůl, vývar nebo voda na polévání
Na šípkovou omáčku: 70 g másla, 70 g hladké mouky, 170 g perníku na strouhání, 150 g šípkové zavařeniny, šťáva a kůra z 1 citronu, 5 hřebíčků, cukr, sůl
Postup: Očištěné a odblaněné maso krátce opečeme na rozpáleném tuku, osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a maso obracíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl. Deset minut povaříme, ochutíme cukrem, citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu a zahustíme strouhaným perníkem. Krátce povaříme. Měkké maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na jednotlivé porce a přelijeme přecezenou šípkovou omáčkou. Na Zvíkově podáváme se směsí českých knedlíků.
ČESKÝ KAPR 2009 - FINÁLE
4. ročník Českého kapra již má své finalisty...přijeďte se podívat !!!
Vítěz vyhrává zapůjčení auta Škoda Yeti na víkend!
Do finále 4. ročníku soutěže Český kapr 2009 na téma "Úpravy kapra v asijské kuchyni" postoupilo celkem 14 soutěžících. Asociace kuchařů a cukrářů, pobočka Šumava připravuje ve spolupráci s partnery InterGast a Jiva Jirák studia pro finalisty opět v hotelu Zvíkov, Zvíkovské Podhradí. Dne 14. listopadu se sem přijedou utkat o vítězství ti, kteří nejlépe zvládli zadání v korespondenční části soutěže.
Záštitu nad 4.ročníkem soutěže převzali:
Jakub Šebesta, ministr zemědělství ČR
Jitka Fatková, ředitelka Jihočeske centrály Cestovního ruchu
Ing. Petr Šalda, předseda jihočeské krajské sekce AHR ČR
Komise ve složení Ladislav Stuparič, Martin Havel a Oldřich Pítra vyhodnotila všechny
zaslané práce v obou kategoriích a do finále vybrala 8 juniorů a 6 seniorů.
Finalisté v kategorii junior:
Michal Šmíd - student Klatovské školy
Aleš Lhotka - Juniorský národní tým AKC ČR (dále jen JNT)
Jakub Vobořil - JNT
Richard Khur - JNT
David Král - JNT, škola Klánovice
Petr Dubský - Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy
David Jirásek - Hotelová škola Plzeň
Petr Lindr- JNT
Roman Zeykan - JNT - náhradník
Finalisté v kategorii senior:
Jakub Mitro - Karlovy Vary
Jiří Hanykýř - hotel Alcron Praha
Jiří Thiel - z Hlučína
Pavel Bárta - hotel Horizont - Pec pod Sněžkou
Martin Liška z Vlašimi
Lukáš Čížek - Orea Hotel Arnika - Špindlerův Mlýn
Za komisaře vyjádřil celkové zhodnocení pan Pítra:
"...u některých prací bylo použito málo asijských surovin, někde jsme nemohli opominout i chybné a špatné zpracování surovin. Na druhou stranu jsme pozitivně u některých soutěžících hodnotili dobré zpracování základní suroviny a nápaditou prezentaci."
Hlavní partner soutěže:
Lesy Hluboká nad Vltavou
Partneři akce:
Autocentrum Škoda Černá
Český rybářský svaz
FOMI
Hotel Zvíkov
InterGast
Jiva Jirák
Rybářské sdružení ČR
Vitana
Přejeme všem finalistům hodně štěstí a těšíme se na jejich umění!
Děkujeme všem partnerům za podporu a pomoc.
Za AKC ČR
Ing. Zuzana Albrechtová
manažer AKC ČR
Nesouhlas se zpracováním Vašich osobních údajů byl zaznamenán.
Váš záznam bude z databáze Vydavatelstvím KAM po Česku s.r.o. vymazán neprodleně, nejpozději však v zákonné lhůtě.